thema Ik voel me zo …

0
347

Dit thema was echt een babbelthema. De kleuters vertelden via een ganzenbord over de 4 gevoelens (blij, bang, boos en verdrietig). Bij ieder gezichtje was er een andere vraag: Wanneer ben jij blij? Hoe zie je dat er iemand verdrietig is? Wat doe jij als je boos bent?

In de knutselhoek moesten de kleuters goed kijken naar hun gezicht en dit dan natekenen. Ze bekeken hun ogen, neus, mond,… Dit alles werd met de juiste kleuren ingekleurd en de rand werd versierd met een patroon van 2 kleuren. Tijdens een kringgesprek hadden de kleuters reeds nagedacht over blije, verdrietige, boze en bange kleuren.

In de kring luisterden de kleuters naar enkele verhalen over de verschillende gevoelens. De hoeken werden aangepast naargelang de verschillende aangebrachte gevoelens. Zo hadden we een knuffelwinkel, een spel waar plaatjes gesorteerd werden per gevoel, monsters maken met plasticine, druktechniek om monsters in het donker te maken, …

Samen met de kleuters van juf Sylviane knutselden we ook enkele versieringen voor het Halloweenfeest (volgende vrijdag).

Het thema werd afgesloten met een attentie van de kleuters voor elkaar. We leerden dat niet alle kleuters hetzelfde reageren in een bepaalde situatie. Ze leerden elkaar waarderen en deelden daarom samen met juf pluimen uit. De kleuters bedachten samen een mooie eigenschap van elke kleuter. Het pluimenkaartje mochten ze meenemen naar huis (ook de afwezige kleuters hebben een kaartje).

Volgende week leren we over de herfst en zoeken we de kabouters op. De bosuitstap werd verzet naar maandag 22 oktober 2018.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here